top of page

Kongres SSSČR 2023!

Aktualizováno: 29. 3. 2023

Ve dnech 10.-11.03.2023 se uskutečnil Kongres studentů stomatologie ČR 2023, který se tradičně konal v Brně a letos poprvé na půdě Univerzitního kampusu v Bohunicích.


Kongres byl zahájen v pátek přednáškou na téma „Estetická rekonstrukce a zubní desetiboj“ od MUDr. Ladislava Gregora, Dr.Med.Dent., Ph.D. Dále program pokračoval přednáškou MDDr. Zuzany Marinčák Vrankové, která přiblížila studentům, co mají společné ortodoncie a spánková medicína, na paní doktorku navázal MDDr. Martin Kučera s tématem „Postupy a kazuistiky v implatologii – osobní vývoj za 10 let praxe“. Páteční přednáškový blok zakončil MUDr. et MDDr. Jiří Blahák, Ph.D., který se věnoval 3D plánování a rekonstrukčním výkonům v onkochirurgii.


Páteční program tímto nebyl ani zdaleka u konce. Studenti obohaceni množstvím nových informací se přesunuli do Semilassa, kde se pokračovalo kulturním programem v podobě Galavečera. Nechyběla živá hudba ani tanec a mnozí účastníci si z večera odnesli cenné výhry z bohaté tomboly.


Po úspěšnem prvním dnu Kongresu se pokračovalo v sobotu dopoledne paralelními workshopy, kde měli účastníci možnost si vyzkoušet praktické dovednosti z řady stomatologických oborů. Na výběr byly workshopy týkající se intraorálního skenování, strojové endodoncie, matricování a klínkování, práce s operačním mikroskopem, výběru ideálního odstínu kompozita, implantologie a augmentace.



Posilněni obědem se studenti odpoledne zúčastili ještě bloku přednášek, který zahájil MDDr. Petr Halama, mluvící o záchraně kompromisního pilíře. Veliký úspěch napříč studenty měla přednáška s názvem „Don't be afraid of ENDO“ pod vedením MDDr. Patrika Paulišky. Množství cenných a odborných rad studentům sdělila také MDDr. Michaela Štětinová, věnující se pedostomatologii. Celý program brněnského Kongresu pak zakončil MDDr. Daniel Novák, který upozornil na důležitost plánování ve fixní a snímatelné protetice.


Během obou dnů kongresu měli účastníci možnost se zastavit u stánků našich sponzorských firem, kde se mohli dozvědět o nejnovějších trendech a stomatologických produktech a zúčastnit se řady soutěží.


Kongres studentů stomatologie ČR 2023 nabídl pestrý odborný u společenský program a zúčastnilo se ho dvě stě studentů stomatologie napříč celou republikou. Obrovské poděkování patří všem přednášejícím, sponzorům a v neposlední řadě také všem zúčastněným.

Organizační tým se na Vás všechny těší opět za rok na dalším ročníku Kongresu :)



256 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page