top of page
Obrázek autoraWebmaster

Herbadentúra v Krkonoších

O víkendu 15. - 17. 9. 2023 se uskutečnil první ročník akce s názvem Herbadentúra, organizované Sdružením studentů stomatologie České republiky ve spolupráci se společností Herbadent. Jednalo se o preventivní osvětovou akci, kde studenti zubního lékařství na horách v Krkonoších šířili osvětu v oblasti dentálního zdraví

mezi ostatními turisty.


V pátek se všichni účastníci setkali na Horní Malé Úpě, kde se ubytovali a naplnili turistické batůžky kartáčky a pastami. Během odpoledne se uskutečnila první túra k horské chatě Jelenka a každý kolemjdoucí turista dostal možnost získat kartáček s pastou, pokud na modelu čelisti předvedl, jak si čistí zuby. Nedostatky v čištění byly opraveny a turisti pokračovali ve výletu poučení a motivovaní k lepší péči o svůj chrup. Večer proběhla přednáška s MUDr. Pavlem Smažíkem, který studentům odhalil statistiky ze studie Češi a zuby a zubaři.


Sobotní den se nesl v duchu zdolání nejvyšší české hory, Sněžky, kde skupinku studentů potěšilo velké množství turistů, jevících zájem o ukázku čištění. Obecně měla akce veliký úspěch mezi rodinami s dětmi, kterým se model čelisti moc líbil a měly radost z nového kartáčku. Zvídavější turisti se pak mohli ptát na otázky týkající se dentálního zdraví.

Skupinovka na Sněžce

Celkově se Herbadentúra nesla ve velmi milé atmosféře, na horách nám vyšlo krásné počasí a všichni jsme si akci velice užili. Do dalších let budeme plánovat návštěvu jiného pohoří v Česku a už teď se těšíme na příští povedený ročník.


18.9.2023, Eliška Jandová, studentka ZL, 4. ročník





40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page